Je voelt je vaak onzeker of je hebt vaak last van die vervelende faalangst. Of je brengt jezelf vaak in de problemen door die grote mond van je of je voelt je gefrustreerd omdat je nooit voor je mening durft uit te komen. Vervelende situaties waardoor je je soms ongelukkig voelt. Een van onze honden kan je daarbij helpen.

Meer geduld

Wist je dat een hond best veel op een mens lijkt? Als jij niet weet hoe je met leeftijdsgenoten of volwassenen moet omgaan of wat ze precies bedoelen, gaat het mis. Een hond heeft dat ook, maar is vaak veel geduldiger dan een mens. En net als een mens heeft een hond emoties en een eigen karakter. Hoe beter jij naar de hond kijkt, naar hem luistert en met hem praat, hoe beter de hond op jou reageert. Word je daar beter in, dan merk je dat het in de mensenwereld ook makkelijker gaat.

Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelen

Een hond kan jou veel over jezelf leren, hij houdt je een spiegel voor. Ben jij bijvoorbeeld ongeduldig? Dan wordt een hond daar onrustig van. En als jij niet stevig staat, duwt de hond je opzij. Gebeurt er zoiets, dan wijs ik je daarop. Ik vraag je om het nog eens te proberen, maar dan op een andere manier. Het leuke is, het wordt altijd beloond. Want een hond laat zijn waardering meteen merken. Het resultaat is meer zelfvertrouwen en je gaat dat ook uitstralen.

Jouw Hongenoot

Onze honden zijn heel verschillend. Groot en klein, licht en donker, heel rustig of juist onstuimig. Samen met jou kiezen we altijd de hond die het best past bij jou en wat je wilt leren. De hond die past bij jouw training wordt jouw maatje, oftewel jouw Hondgenoot.

Waar ga je bij hondgenoot aan werken?

Voorbeelden van leerdoelen

  • Leren contact te maken met anderen. Hoe maakt de hond contact? Hoe doe jij dat?
  • Oplossingen voor problemen leren bedenken.
  • Leren omgaan met boosheid
  • Voor jezelf opkomen
  • Het herkennen en uiten van emoties bij jezelf en de ander
  • Minder hoge eisen aan jezelf stellen
  • Leren loslaten van controle
  • Hulp vragen aan een ander
  • Complimenten geven en ontvangen
  • Vrienden maken

Het traject: leren door te doen

Het traject bestaat uit een kennismakingsgesprek, minimaal 10 bijeenkomsten en een tussen- en eindevaluatie. In het kennismakingsgesprek bespreken we wat jij wilt veranderen of verbeteren. Daarna maken we een plan waarin staat op welke manier we jouw doelen gaan bereiken. We hebben een paar fantastische honden die jou hierbij kunnen helpen, maar je kunt de begeleiding ook met jouw eigen hond doen.

 

Plan een kennismaking

 

Als je vast loopt met jezelf kan ik Gigi en haar honden zeker aanraden!
Ik ben een ingetogen meid van zestien jaar oud. Vorig jaar zat ik behoorlijk in de knoop met mezelf. Ik zat op de rand van een depressie en leed aan stressvolle gedachtes. Praten met een psycholoog hielp wel, maar niet genoeg bij mij. Mijn mentor adviseerde mij Gigi en haar honden. Tijdens het intake gesprek voelde ik mij al snel op me gemak. Gigi gaf mij een goed gevoel en de honden lieten mij stralen, wat weer voor het eerst was in tijden.

Van jongs af aan vind ik het heerlijk om bij dieren te zijn. Vaak fijner dan met mensen. Bij Gigi en haar honden kan ik mijn ei kwijt zonder me tot een last te voelen.
Wat mij veel heeft geholpen is het doen van veel oefeningen met de honden. Bezig zijn met een hond terwijl we aan het praten waren, in plaats van zitten en praten werkte heel goed. We hebben ondertussen al behoorlijk wat wandeluurtjes achter de rug. Ook hebben we veel anderen activiteiten gedaan, we zijn bijvoorbeeld een keer wezen speuren in het bos (met een hond natuurlijk ;p).
Bij Gigi heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik mezelf beter gaan begrijpen.
Sommige spellen die we deden gaven mij inzicht, in hoe ik ben en hoe ik mezelf zie. Gigi behandelt mij als een volwassene en ik voel me erg op me gemak bij haar.  Ik voel me nooit gedwongen om haar iets te vertellen. Alleen als ik wat kwijt wil. En naast dat we het hebben over dingen waar ik mee zit, hebben we ook veel plezier tussendoor met de honden. Wat ik zie als een groot plus punt.

De trainingen hebben voor mij nooit als een therapie aangevoeld, aangezien we altijd gezellig bezig zijn met de honden. Ik heb niet alleen veel over mezelf geleerd bij Gigi maar ook veel over honden. We zien elkaar nu al bijna anderhalf jaar en nog steeds heb ik het heel erg naar mijn zin bij haar en de honden. Het gaat nu een stuk beter met mij en een groot deel daarvan heb ik te danken aan Gigi en haar honden.

Ik raad het dan ook iedereen aan om een keer een afspraak te maken als je twijfelt of het niet zeker weet. Als je last hebt van depressieve klachten is Gigi echt een aanrader.