Voel je je soms onzeker of je hebt last van die vervelende faalangst? Breng je jezelf vaak in de problemen door die grote mond van je, of voel je je gefrustreerd omdat je nooit voor je mening uit durft te komen? Dit zijn vervelende situaties waardoor je je soms ongelukkig voelt. Een van onze honden kan je daarbij helpen.

Meer geduld

Wist je dat een hond best veel op een mens lijkt? Als jij niet weet hoe je met leeftijdsgenoten of volwassenen moet omgaan of wat ze precies bedoelen, gaat het mis. Een hond heeft dat ook, maar is vaak veel geduldiger dan een mens. En net als een mens heeft een hond emoties en een eigen karakter. Hoe beter jij naar de hond kijkt, naar hem luistert en met hem praat, hoe beter de hond op jou reageert. Word je daar beter in, dan merk je dat het in de mensenwereld ook makkelijker gaat.

Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelen

Een hond kan jou veel over jezelf leren, hij houdt je een spiegel voor. Ben jij bijvoorbeeld ongeduldig? Dan wordt een hond daar onrustig van. En als jij niet stevig staat, duwt de hond je opzij. Gebeurt er zoiets, dan wijs ik je daarop. Ik vraag je om het nog eens te proberen, maar dan op een andere manier. Het leuke is, het wordt altijd beloond. Want een hond laat zijn waardering meteen merken. Het resultaat is meer zelfvertrouwen en je gaat dat ook uitstralen.

Jouw Hongenoot

Onze honden zijn heel verschillend. Groot en klein, licht en donker, heel rustig of juist onstuimig. Samen met jou kiezen we altijd de hond die het best past bij jou en wat je wilt leren. De hond die past bij jouw training wordt jouw maatje, oftewel jouw Hondgenoot.

Waar ga je bij hondgenoot aan werken?

Voorbeelden van leerdoelen

  • Leren contact te maken met anderen. Hoe maakt de hond contact? Hoe doe jij dat?
  • Oplossingen voor problemen leren bedenken.
  • Leren omgaan met boosheid
  • Voor jezelf opkomen
  • Het herkennen en uiten van emoties bij jezelf en de ander
  • Minder hoge eisen aan jezelf stellen
  • Leren loslaten van controle
  • Hulp vragen aan een ander
  • Complimenten geven en ontvangen
  • Vrienden maken

Het traject: leren door te doen

Het traject bestaat uit een kennismakingsgesprek, minimaal 10 bijeenkomsten en een tussen- en eindevaluatie. In het kennismakingsgesprek bespreken we wat jij wilt veranderen of verbeteren. Daarna maken we een plan waarin staat op welke manier we jouw doelen gaan bereiken. We hebben een paar fantastische honden die jou hierbij kunnen helpen, maar je kunt de begeleiding ook met jouw eigen hond doen.

 

Plan een kennismaking

 

Hii, ik vond het heel leuk en leerzaam. Ik heb geleerd dat ik wel invloed kan hebben op dingen. Toen ik de eerste keer kwam durfde ik de hond niet eens te roepen en hoe vaker ik kwam, hoe meer het gewoon vanzelf ging. Ik had altijd heel veel zin in de trainingen en om Bob, Broos, Bella, Boa, Bumba, Billy, Biscuit en Kees weer te zien: mijn favoriete honden. 

groetjes van mij