Hondgenoot traint en begeleidt jong en oud in het oefenen van nieuwe sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfinzicht en zelfvertrouwen. Tijdens deze trainingen werk je samen met een van onze psycho sociaal hulphonden.

Honden zijn onvoorwaardelijk en hebben geen oordeel. Hierdoor kunnen ze jou optimaal ondersteunen in het spiegelen van jouw vaardigheden. De trainingen geven je inzicht in jouw oude gedrag, doordat de hond jouw gedrag spiegelt.

Tijdens de trainingen gaan we samen op zoek naar mogelijkheden voor nieuw gedrag. Dit doen we buiten in een omgeving die ruimte biedt en rust geeft.

Wanneer je erg bang bent voor honden, kun je ook bij ons terecht. We leren jou de hondentaal. Dat is de basis om elkaar beter te begrijpen. Hierna bouwen we het contact met de hond rustig uit en op jouw tempo. Je zult versteld staan dat het je lukt om in een kort tijdsbestek al rustig te kunnen blijven wanneer er een hond in de buurt is.

Een buddyhond is zeer geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen die leven met bijvoorbeeld autisme, PTSS, angst- of andere psychische stoornissen. Het aangaan van sociale contacten kan erg moeilijk zijn. In deze situaties kan een buddy hond uitkomst bieden. De hond zorgt voor zekerheid en dat geeft jou weer meer vertrouwen om de situatie aan te gaan. Ook kan een buddy hond jouw andere emoties reguleren.

Om te zien wat jij nodig hebt van jouw hond, maken we een traject op maat. Misschien heb je al een hond, of wil je een hond aanschaffen? We helpen je om een fijne hond uit te zoeken, of om jouw eigen hond te testen op geschiktheid. Een Hondgenoot buddyhond traject vanaf pup duurt ongeveer twee jaar.

 

Voel je je soms onzeker of je hebt last van die vervelende faalangst? Breng je jezelf vaak in de problemen door die grote mond van je, of voel je je gefrustreerd omdat je nooit voor je mening uit durft te komen? Dit zijn vervelende situaties waardoor je je soms ongelukkig voelt. Een van onze honden kan je daarbij helpen.

Wil je af van die angst voor honden? Dan kan met de hulp van Hondgenoot. We kijken eerst waar je precies bang voor bent en hoe die angst is ontstaan. Angst ontstaat vaak doordat we niet goed begrijpen wat een ander bedoelt. Stel dat een hond jou aankijkt of tegen je been aanduwt en je weet niet waarom. Dan kun je daar onzeker van worden of zelfs bang. Als jij je ongemakkelijk voelt, gaat de hond zich ook ongemakkelijk voelen.

Als je leeft met angsten, autisme of andere psychische stoornissen, kunnen simpele dingen een groot probleem zijn. Met een buddyhond kun je je zelfredzaamheid vergroten. Met het Buddy Hondgenoot programma ontdekken we samen welke hulp jij nodig hebt en op welke wijze jouw hond die hulp kan bieden. Kies je liever voor een officiële assistentie hond, dan begeleid ik jou ook, maar werk ik in de certificering samen met stichting Dutch Assistance Dogs. 

De kinderen waren erg enthousiast over het oefenen met de honden en zelfs de kinderen die het een beetje spannend vonden, hebben er of wat van geleerd of ze hebben hun angsten overwonnen en met de honden getraind. Al met al een echte aanrader!

– Els Kuijk