Wil je af van die angst voor honden? Dan kan met de hulp van Hondgenoot. We kijken eerst waar je precies bang voor bent en hoe die angst is ontstaan. Angst ontstaat vaak doordat we niet goed begrijpen wat een ander bedoelt. Stel dat een hond jou aankijkt of tegen je been aanduwt en je weet niet waarom. Dan kun je daar onzeker van worden of zelfs bang. Als jij je ongemakkelijk voelt, gaat de hond zich ook ongemakkelijk voelen.

Begrijpen is de eerste stap

Hoe kun je elkaar beter begrijpen? Daar beginnen we mee in de training. Als je meer snapt van het gedrag en de lichaamstaal van een hond, begrijp je beter wat hij bedoelt en wat hij wel of niet gaat doen. Ook leer je hoe je jouw lichaamstaal kunt gebruiken. Om aan te geven wat je wilt en wat je niet wilt. Het motto daarbij is: niet commanderen, maar communiceren. Dan bouw je een goede band met de hond op. Niet ineens, maar stap voor stap. Om dit nog beter te begrijpen heb ik het boekje ‘Billy onze vriend’ geschreven.

Een hond als maatje

Het leuke is: een van de honden wordt jouw maatje, oftewel jouw Hondgenoot tijdens deze begeleiding. Samen met jou kiezen we altijd de hond die het best past bij jou en wat je wilt leren. Tijdens de eerste bijeenkomsten leer je wie de hond is, wat hij eet, waar hij slaapt, hoe je met hem kan spelen. Ik leer je hoe je kan zien dat hij boos is of juist blij en hoe de hond laat merken of hij contact wil, of juist niet. En misschien wel het belangrijkste: hoe jij daar het beste mee om kunt gaan. We forceren niets, maar bouwen de begeleiding stap voor stap op. Jij mag het tempo aangeven.

Applausje voor jezelf!

Na afronding van de begeleiding krijg je jouw persoonlijke Hondgenoot-certificaat. Misschien ben je nog niet helemaal van je angst af, maar je kunt er wel beter mee omgaan. Je weet nu wat je kunt doen als je een hond tegenkomt en je raakt niet meer in paniek. Als je wilt, doen we de laatste paar bijeenkomsten in jouw eigen woonomgeving. Dan leer je omgaan met situaties en honden die je elke dag tegenkomt.

 

Plan een kennismaking

 

Ervaringen

overige informatie

Nadat onze dochter niet meer bij haar beste vriendinnetje wilde spelen omdat zij een hond kreeg, besloten we dat we toch wat met haar angst voor honden moesten doen. Al snel vonden we Gigi. Onze dochter stond niet te springen om wat aan haar angst te doen, maar na een korte intake zag ook zij het zitten.
Al in de eerste les maakte ze grote stappen en nu, na 5 sessies, is ze klaar. Het is niet dat ze nu niet meer bang is voor honden, maar ze weet hoe ze er mee om moet gaan.
De lessen vond ze ook leuk door de enthousiaste aanpak van Gigi. Kortom een geslaagde ‘ingreep’.