Als je leeft met angsten, autisme of andere psychische stoornissen, kunnen simpele dingen een groot probleem zijn. Met een buddyhond kun je je zelfredzaamheid vergroten. Met het Buddy Hondgenoot programma ontdekken we samen welke hulp jij nodig hebt en op welke wijze jouw hond die hulp kan bieden. Kies je liever voor een officiĆ«le assistentie hond, dan begeleid ik jou ook, maar werk ik in de certificering samen met stichting Dutch Assistance Dogs. 

De buddy Hondgenoot training haalt het beste uit jou en jouw hond, waardoor er een heel bijzondere band en samenwerking ontstaat. Tijdens deze training begeleid ik jou en jouw aanstaande buddyhond. In deze begeleiding  staan verbinding, vertrouwen en veiligheid centraal. Dit is de basis voor een constructieve samenwerking.

In de training ga ik je ook alles uitleggen over de hondentaal, zodat jij jouw hond kan lezen en je bewust wordt van zijn gedrag. Hierna zullen we de begeleiding uitbreiden met wat jij nodig hebt en wat jouw hond jou kan bieden. Een prachtig proces gericht op het vergroten van zelfstandigheid, op maat gemaakt voor jou en jouw hond. De termijn waarin we de hond  hebben opgeleid tot buddyhond is afhankelijk van zijn leeftijd en de hulpvragen die jij hebt. Opgeleide honden vanaf twee en een half jaar, zijn geestelijk in balans en in staat jou te begeleiden.

Een buddy hond gaat jouw problemen natuurlijk niet oplossen. Hij gaat wel met jou samenwerken om het leven wat makkelijker te maken. Bijvoorbeeld om je te begeleiding maar een supermarkt of doktersbezoek. Maar ook kan hij jou kalmeren voorafgaande aan een paniekaanval. Tijdens dit leertraject ben je bereid en in staat om veel tijd en aandacht te besteden aan jullie samenwerking en training.

Ik werk graag samen met (huis)artsen en therapeuten, of behandelaars. Dit kan als onderdeel ingepast worden in het programma.

Lijkt het je ook fijn om een maatje te hebben die jou kan ondersteunen?

 

Plan een kennismaking

 

Ervaringen

overige informatie

In 2019 gingen wij twee maanden fietsen in Thailand met onze twee kinderen. Tijdens die toch zouden we heel wat honden tegenkomen en wij zijn niet echt hondenliefhebbers. We zijn ook niet echt hondenhater overigens. We hebben alleen bijna nooit te maken met honden. Ik kijk naar honden zoals sommige mensen naar buitenlanders kijken, met argwaan en wantrouwen. En ons jongste zoontje van twee was bang voor alles wat beweegt. Katten, robotmaaiers en ook honden. Dus hoe fijn zou het zijn als we niet in de stress zouden schieten als er in Thailand een hond met ons mee rent? Maar hoe bereik je dat? Beetje googelen en je komt uit bij Hondgenoot.

We hebben het boekje over Billy aangeschaft voor de theorie, vervolgens twee sessies zonder kinderen bij ons thuis en twee sessies met kinderen.bij Gigi in het weiland. Het resultaat: we snappen het hondengedag veel beter, we hebben geleerd hoe je op dat gedrag moet reageren en hoe juist niet, en ons zoontje van twee is veel minder bang voor honden!

Als je op zoek bent naar kundig advies, afgestemd op je specifieke wensen dan is Hondgenoot een aanrader.