Als je leeft met angsten, autisme of andere psychische stoornissen, kunnen simpele dingen een groot probleem zijn. Met een buddyhond kun je je zelfredzaamheid vergroten. Met het Buddy -Hondgenoot programma ontdekken we samen welke hulp jij nodig hebt en op welke wijze jouw hond die hulp kan bieden. Samen trekken jullie de wereld weer in.

De buddy Hondgenoot training haalt het beste uit jou en jouw hond, waardoor er een heel bijzondere band en samenwerking ontstaat. Tijdens de 10 weekse basis training begeleid ik jou en jouw aanstaande buddyhond. In deze basis begeleiding staan verbinding, vertrouwen en veiligheid centraal. Dit is de basis voor een constructieve samenwerking.

In de 10 weekse basistraining ga ik je ook alles uitleggen over de hondentaal, zodat jij jouw hond kan lezen en je bewust wordt van zijn gedrag. Jouw hond wil namelijk graag alles voor je doen. Vaak wordt dit onbewust niet goed begrepen door een baasje.

Hierna zullen we de begeleiding uitbreiden met wat jij nodig hebt en wat jouw hond jou kan bieden. Een prachtig proces gericht op het vergroten van zelfstandigheid en op maat gemaakt voor jou en jouw hond. De termijn waarin we de hond ophebben geleid tot buddyhond is afhankelijk van zijn leeftijd en de hulpvragen die jij hebt. Honden vanaf twee en een half jaar, zijn geestelijk in balans en zijn in staat na een opleiding iemand te begeleiden.

Jouw buddy hond gaat jouw problemen natuurlijk niet oplossen. Hij gaat wel met jou samenwerken om het leven wat makkelijker te maken. Bijvoorbeeld om je te begeleiding maar een supermarkt of doktersbezoek. Maar ook kan hij jou kalmeren voorafgaande aan een paniekaanval. Tijdens dit leertraject ben je bereid en in staat om veel tijd en aandacht te besteden aan jullie samenwerking en training.

Ik werk graag samen met (huis)artsen en therapeuten, of behandelaars. Dit kan als onderdeel ingepast worden in het programma.

Lijkt het je ook fijn om een maatje te hebben die jou kan ondersteunen?

 

Plan een kennismaking

 

Ervaringen

overige informatie

Toen ik met deze therapie begon was ik nog heel bang voor honden . Maar al snel lukte het om stapje voor stapje te oefenen met een kleine hond. Ik leerde het gedrag van de hond kennen. Al snel oefende ik met n grote hond. Dat ging heel goed! Verbazingwekkend eigenlijk . Nu kan ik over straat zonder bang te zijn om iedere keer n hond tegen te komen. Heel blij en trots op mezelf !