Als je leeft met angsten, autisme of andere psychische stoornissen, kunnen simpele dingen een groot probleem zijn. Met een buddyhond kun je je zelfredzaamheid vergroten. Met het Buddy Hondgenoot programma ontdekken we samen welke hulp jij nodig hebt en op welke wijze jouw hond die hulp kan bieden. Kies je liever voor een officiĆ«le assistentie hond, dan begeleid ik jou ook, maar werk ik in de certificering samen met stichting Dutch Assistance Dogs. 

De buddy Hondgenoot training haalt het beste uit jou en jouw hond, waardoor er een heel bijzondere band en samenwerking ontstaat. Tijdens deze training begeleid ik jou en jouw aanstaande buddyhond. In deze begeleiding  staan verbinding, vertrouwen en veiligheid centraal. Dit is de basis voor een constructieve samenwerking.

In de training ga ik je ook alles uitleggen over de hondentaal, zodat jij jouw hond kan lezen en je bewust wordt van zijn gedrag. Hierna zullen we de begeleiding uitbreiden met wat jij nodig hebt en wat jouw hond jou kan bieden. Een prachtig proces gericht op het vergroten van zelfstandigheid, op maat gemaakt voor jou en jouw hond. De termijn waarin we de hond  hebben opgeleid tot buddyhond is afhankelijk van zijn leeftijd en de hulpvragen die jij hebt. Opgeleide honden vanaf twee en een half jaar, zijn geestelijk in balans en in staat jou te begeleiden.

Een buddy hond gaat jouw problemen natuurlijk niet oplossen. Hij gaat wel met jou samenwerken om het leven wat makkelijker te maken. Bijvoorbeeld om je te begeleiding maar een supermarkt of doktersbezoek. Maar ook kan hij jou kalmeren voorafgaande aan een paniekaanval. Tijdens dit leertraject ben je bereid en in staat om veel tijd en aandacht te besteden aan jullie samenwerking en training.

Ik werk graag samen met (huis)artsen en therapeuten, of behandelaars. Dit kan als onderdeel ingepast worden in het programma.

Lijkt het je ook fijn om een maatje te hebben die jou kan ondersteunen?

 

Plan een kennismaking

 

Ervaringen

overige informatie

Onze dochter was erg bang voor honden, of eigenlijk voor alle dieren. Na de lesperiode met Gigi heeft ze honden leren begrijpen. Ze durft weer in de tuin te spelen, fietst niet meer zomaar de andere kant op als ze een hond ziet en gaat weer zelfstandig de wijk in om buiten te spelen. Haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Ze is nog op haar hoede bij vreemde honden en samen met een hond in een huis is de volgende stap, maar nu al een groot verschil met een paar maanden geleden. Ze ging met veel plezier naar de lessen en vindt het jammer dat de momenten met Gigi over zijn.