De honden: co-begeleiders met een certificaat

Alle honden die we inzetten als co-trainer zijn gecertificeerd als psychosociaal hulphond. Dit betekent dat ze meer dan gemiddeld gehoorzaam zijn en dat ze geschikt zijn bevonden om mensen te ondersteunen in een begeleidingstraject.
De meeste honden die bij Hondgenoot werken, zijn herplaatsers. Dat betekent dat zij al meerdere baasjes hebben gehad, voordat ze lid zijn geworden van het team.
We zetten de honden maximaal twee keer per week in voor de trainingen. Zo blijft het niet alleen leuk en gezond voor de kinderen en jongeren, maar ook voor de hond. Dat merk je, want het zijn niet alleen toptrainers, maar bovenal super fijne en lieve huishonden.

Biba is een zachtere uitvoering van haar zus. Biba is ook wat meer onzeker en afwachtend. In huis wil ze het liefst op schoot liggen of op de tafel.

Beer is een bruine speelse pup.

Onze bruine labrador teef doet haar naam eer aan. Ze is heel stoer, maar ook aanhankelijk. Ze luistert goed en heeft veel energie.

Baas is een prachtige zwarte labrador reu. Hij glimt als een net gepoetste auto. Baas lebbert je meteen helemaal af wanneer hij je voor t eerst ziet. Hij wil meteen met je samenwerken.

Bonny is een zwarte labrador pup van onze eigen hond Bruun.

Onze zachte, lieve vriend van ruim 4 jaar, is de zoon van Billy. Hij lijkt op zijn vader qua karakter; zachtmoedig en soms een beetje onzeker.

Wij zijn al het vierde baasje voor Boa. Door al die wisselingen is ze waarschijnlijk wat onzeker. Knuffelen door vreemden vindt ze niet zo prettig.

Bumba is een teefje. Ze is 8 jaar. Ze is een stabiele en zachtaardige hond die gek is met kinderen. Momenteel mag Bymba heerlijk genieten van haar oude dag na een paar mooie jaren als psychosociaal hulphond. 

Billy is een teefje. Ze is 8 jaar. Haar karakter is wat verlegen en bescheiden. Ze werkte heel graag met kinderen, omdat ze die erg leuk vindt. Momenteel mag ze lekker van haar oude dag genieten na een paar mooie jaren als psychosociaal hulphond.

Broos is een teefje. Ze is 8 jaar en is nog steeds een onstuimige labrador-golden retriever kruising. Heel lief, maar wel onbenullig.

Wij kunnen iedereen het aanraden om naar Hondgenoot te gaan, vooral als je een kind hebt wat erg verlegen is of het erg moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen.

– Bram