Hondgenoot werkt onder andere in de Stedendriehoek. We hebben een contract met de gemeente Olst Wijhe om kinderen en jongeren te helpen om van hun hondenangst af te komen. Wanneer je erg bang bent voor honden, kun je bij Hondgenoot terecht.

Ook begeleiden onze hulphonden, kinderen en jongeren die vast lopen op sociaal of emotioneel gebied. Dit kan zijn kinderen met autisme, adhd of andere beperkingen. Maar ook op het gebied van zelfvertrouwen, zelfinzicht en andere sociale vaardigheden, kunnen onze hulphonden in de begeleiding veel betekenen.

Een psycho soicaal hulphond is zeer geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen die leven met bijvoorbeeld autisme, PTSS, angst- of andere psychische stoornissen. Mocht je in Olst Wijhe wonen en in aanmerking komen voor een psycho sociaal hulphond, wil Hondgenoot graag met je samenwerken. We werken ook ambulant en komen dan bij je thuis.
Hondgenoot werkt ook in de buurt van Olst Wijhe: Marle, Welsum, Wesepe,

De kinderen waren erg enthousiast over het oefenen met de honden en zelfs de kinderen die het een beetje spannend vonden, hebben er of wat van geleerd of ze hebben hun angsten overwonnen en met de honden getraind. Al met al een echte aanrader!

– Els Kuijk