Ervaringen

Niet omdat onze dochter Florine van 9 gebrek aan zelfvertrouwen, of sociale problemen had, maar -heel basaal- , omdat ze verschrikkelijk bang voor honden was. Die angst was ontstaan door een paar vervelende voorvallen met honden toen Florine peuter was. Voor de begeleiding van deze hondenangst, hebben wij Hondgenoot ingeschakeld.

De eerste afspraak vond plaats met ons hele gezin. We moesten even zoeken in het buitengebied van Deventer, maar arriveerden toen in de rustige en rustgevende omgeving van Huize Hondgenoot. Daar ontving een vriendelijke Gigi ons in de keuken van het woonhuis. Een heerlijke “laisser-faire’- mentaliteit. heerst er. We voelden ons gelijk op ons gemak. En belangrijker: Florine ook. In het eerste gesprek werd uitgelegd wat de werkwijze en doelstelling van de training zou worden.

Florine heeft vervolgens 11 lessen gehad. Hoewel ze steeds weer gespannen was over de volgende ontmoeting met honden, had ze steeds zin om te gaan, Ze leerde gedrag van honden herkennen en leerde hoe zij op dat gedrag kan reageren. Zo leerde ze dat honden meestal niet geïnteresseerd zijn in meisjes van 9, wanneer zij die honden negeren. Laat staan dat deze honden zomaar zouden bijten.

Aan het eind van de training zien wij een veel minder angstige Florine, die niet meer wegkruipt als er een hond in haar blikveld komt. Die zelfs honden weer durft te aaien. Dat maakt het leven een stuk relaxter.

Al met al kijken wij met Florine terug op een gezellige en heel leerzame training. We kunnen het iedereen aanraden, ook als het slechts om angst voor honden gaat.

27 berichtjes

 1. Levi

  Ik vind het vanaf het eerste moment heel leuk bij Gigi! Mijn hond Noppes en ik kijken er iedere keer weer naar uit. Noppes wordt opgeleid tot buddyhond door Gigi en ook een beetje mij. Ik leer er heel veel van en het gaat stukken beter met me. Ik raad het iedereen 100% aan!

 2. Ouders

  Nadat onze dochter niet meer bij haar beste vriendinnetje wilde spelen omdat zij een hond kreeg, besloten we dat we toch wat met haar angst voor honden moesten doen. Al snel vonden we Gigi. Onze dochter stond niet te springen om wat aan haar angst te doen, maar na een korte intake zag ook zij het zitten.
  Al in de eerste les maakte ze grote stappen en nu, na 5 sessies, is ze klaar. Het is niet dat ze nu niet meer bang is voor honden, maar ze weet hoe ze er mee om moet gaan.
  De lessen vond ze ook leuk door de enthousiaste aanpak van Gigi. Kortom een geslaagde ‘ingreep’.

 3. Else Nijenhuis

  Onze dochter was erg bang voor honden, of eigenlijk voor alle dieren. Na de lesperiode met Gigi heeft ze honden leren begrijpen. Ze durft weer in de tuin te spelen, fietst niet meer zomaar de andere kant op als ze een hond ziet en gaat weer zelfstandig de wijk in om buiten te spelen. Haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Ze is nog op haar hoede bij vreemde honden en samen met een hond in een huis is de volgende stap, maar nu al een groot verschil met een paar maanden geleden. Ze ging met veel plezier naar de lessen en vindt het jammer dat de momenten met Gigi over zijn.

 4. Amy van pol

  toen ik met deze therapie begon was ik nog heel bang voor honden . Maar al snel lukte het om stapje voor stapje te oefenen met een kleine hond. Ik leerde het gedrag van de hond kennen. Al snel oefende ik met n grote hond. Dat ging heel goed! Verbazingwekkend eigenlijk . Nu kan ik over straat zonder bang te zijn om iedere keer n hond tegen te komen. Heel blij en trots op mezelf !

 5. Sigrid

  Het boekje Billy onze vriend zat bij ons in de cadeautjes-zak van Sinterklaas. Onze pup is nu net een week oud dus tijd om de kids voor te bereiden en zeker de kleine man van 7. Wij zijn het boekje meteen gaan lezen en wat een heerlijk boekje is dat!! Eenvoudig maar duidelijk en heel leerzaam en informatief! Mijn zoontje gaf als reactie: “Maar dat wist ik allemaal helemaal niet!” Missie geslaagd, dacht ik toen. Tot op heden lezen we het boekje nog steeds en zitten we al dik in de herhalingen. Niet meer iedere avond maar meerdere keren per week. Hij blijft het een erg leuk boekje vinden die hij super graag leest of voorgelezen krijgt. Hij benoemt nu al zelf de signalen die hij ziet op de plaatsjes. Voorlopig blijven we het boekje dus lekker herhalen! ??? Ik vind Billie onze vriend echt een grote aanrader voor onze kids!!
  Ik dank de schrijfster voor het schrijven en Barbara Vuister van Hondenschool Breda voor de tip! ??

 6. Martijn

  In 2019 gaan wij twee maanden fietsen in Thailand met onze twee kinderen. Tijdens die toch zullen we heel wat honden tegenkomen en wij zijn niet echt hondenliefhebbers. We zijn ook niet echt hondenhater overigens. We hebben alleen bijna nooit te maken met honden. Ik kijk naar honden zoals sommige mensen naar buitenlanders kijken, met argwaan en wantrouwen. En ons jongste zoontje van twee is bang voor alles wat beweegt. Katten, robotmaaiers en ook honden. Dus hoe fijn zou het zijn als we niet in de stress schieten als er in Thailand een hond met ons mee rent? Maar hoe bereik je dat? Beetje googelen en je komt uit bij Hondgenoot.

  We hebben het boekje over Billy aangeschaft voor de theorie, vervolgens twee sessies zonder kinderen bij ons thuis en twee sessies met kinderen.bij Gigi in het weiland. Het resultaat: we snappen het hondengedag veel beter, we hebben geleerd hoe je op dat gedrag moet reageren en hoe juist niet, en ons zoontje van twee is veel minder bang voor honden!

  Als je op zoek bent naar kundig advies, afgestemd op je specifieke wensen dan is Hondgenoot een aanrader.

 7. Noon

  Hii, ik vond het heel leuk en leerzaam. Ik heb geleerd dat ik wel invloed kan hebben op dingen. Toen ik de eerste keer kwam durfde ik de hond niet eens te roepen en hoe vaker ik kwam, hoe meer het gewoon vanzelf ging. Ik had altijd heel veel zin in de trainingen en om bob, broos, bella, boa, bumba, billy, biscuit en kees weer te zien: mijn favoriete honden. 😀

  groetjes van mij

  En ook als moeder wil ik je bedanken Gigi voor je open, spontane en enthousiaste houding en professionele manier van werken!! Wat heb jij een mooie persoonlijkheid!
  Mijn dochter heeft succes-ervaringen mogen opdoen in het trainen met de honden waardoor ze gegroeid is in zelfvertrouwen. Ook heeft ze haar onzekerheden en angsten kunnen delen met jou tijdens mooie wandelingen. Ze heeft zich veilig gevoeld en van daaruit kon zij lerend bezig zijn. Ze is veel meer in haar kracht gekomen dankzij jouw hulp en de hondjes! Ze zal jullie missen!! Hartelijke groet, Irma

 8. Fleur

  Als je vast loopt met jezelf kan ik Gigi en haar honden zeker aanraden! Ik ben een ingetogen meid van zestien jaar oud. Vorig jaar zat ik behoorlijk in de knoop met mezelf. Ik zat op de rand van een depressie en leed aan stressvolle gedachtes. Praten met een psycholoog hielp wel, maar niet genoeg bij mij. Mijn mentor adviseerde mij Gigi en haar honden. Tijdens het intake gesprek voelde ik mij al snel op me gemak. Gigi gaf mij een goed gevoel en de honden lieten mij stralen, wat weer voor het eerst was in tijden.

  Van jongs af aan vind ik het heerlijk om bij dieren te zijn. Vaak fijner dan met mensen. Bij Gigi en haar honden kan ik mijn ei kwijt zonder me tot een last te voelen. Wat mij veel heeft geholpen is het doen van veel oefeningen met de honden. Bezig zijn met een hond terwijl we aan het praten waren, in plaats van zitten en praten werkte heel goed. We hebben ondertussen al behoorlijk wat wandeluurtjes achter de rug. Ook hebben we veel anderen activiteiten gedaan, we zijn bijvoorbeeld een keer wezen speuren in het bos (met een hond natuurlijk ;p). Bij Gigi heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik mezelf beter gaan begrijpen. Sommige spellen die we deden gaven mij inzicht, in hoe ik ben en hoe ik mezelf zie. Gigi behandelt mij als een volwassene en ik voel me erg op me gemak bij haar.  Ik voel me nooit gedwongen om haar iets te vertellen. Alleen als ik wat kwijt wil. En naast dat we het hebben over dingen waar ik mee zit, hebben we ook veel plezier tussendoor met de honden. Wat ik zie als een groot plus punt.

  De trainingen hebben voor mij nooit als een therapie aangevoeld, aangezien we altijd gezellig bezig zijn met de honden. Ik heb niet alleen veel over mezelf geleerd bij Gigi maar ook veel over honden. We zien elkaar nu al bijna anderhalf jaar en nog steeds heb ik het heel erg naar mijn zin bij haar en de honden. Het gaat nu een stuk beter met mij en een groot deel daarvan heb ik te danken aan Gigi en haar honden.

  Ik raad het dan ook iedereen aan om een keer een afspraak te maken als je twijfelt of het niet zeker weet. Als je last hebt van depressieve klachten is Gigi echt een aanrader.

 9. Noon

  Heel erg bedankt Gigi voor het leuke traject dat ik bij jou en bella, boa, bumba, billy, broos, biscuit, bob en kees mocht volgen hihihi! Toen ik voor het eerst kwam was ik heel verlegen en durfde ik de hond niet te roepen want ik was bang dat die toch niet kwam, maar hoe vaker ik trainde, hoe meer ik durfde en op gegeven moment ging het zelfs vanzelf. Ik heb veel geleerd en het was echt heeeeeeeeeeeel leukk!!!

  groetjes van mij 🙂

  En als moeder wil ik je ook heel hartelijk danken Gigi voor je open, geduldige en enthousiaste manier van werken: wat een mooie persoonlijkheid heb jij en een professionele manier waarop je met honden en kinderen traint! Je hebt mijn dochter geholpen om succes-ervaringen op te doen (en daardoor meer zelfvertrouwen), haar angsten en onzekerheden met je te bespreken tijdens mooie wandelingen, zich veilig te voelen/zichzelf te kunnen zijn. Hierdoor kon ze lerend bezig zijn en dat is gelukt!! Nogmaals dank en ook veel succes met het trainen in de toekomst!

 10. Fleur

  Als je vast loopt met jezelf kan ik Gigi en haar honden zeker aanraden!
  Ik ben een ingetogen meid van zestien jaar oud. Vorig jaar zat ik behoorlijk in de knoop met mezelf. Ik zat op de rand van een depressie en leed aan stressvolle gedachtes. Praten met een psycholoog hielp wel, maar niet genoeg bij mij. Mijn mentor adviseerde mij Gigi en haar honden. Tijdens het intake gesprek voelde ik mij al snel op me gemak. Gigi gaf mij een goed gevoel en de honden lieten mij stralen, wat weer voor het eerst was in tijden.

  Van jongs af aan vind ik het heerlijk om bij dieren te zijn. Vaak fijner dan met mensen. Bij Gigi en haar honden kan ik mijn ei kwijt zonder me tot een last te voelen.
  Wat mij veel heeft geholpen is het doen van veel oefeningen met de honden. Bezig zijn met een hond terwijl we aan het praten waren, in plaats van zitten en praten werkte heel goed. We hebben ondertussen al behoorlijk wat wandeluurtjes achter de rug. Ook hebben we veel anderen activiteiten gedaan, we zijn bijvoorbeeld een keer wezen speuren in het bos (met een hond natuurlijk ;p).
  Bij Gigi heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik mezelf beter gaan begrijpen.
  Sommige spellen die we deden gaven mij inzicht, in hoe ik ben en hoe ik mezelf zie. Gigi behandelt mij als een volwassene en ik voel me erg op me gemak bij haar.  Ik voel me nooit gedwongen om haar iets te vertellen. Alleen als ik wat kwijt wil. En naast dat we het hebben over dingen waar ik mee zit, hebben we ook veel plezier tussendoor met de honden. Wat ik zie als een groot plus punt.

  De trainingen hebben voor mij nooit als een therapie aangevoeld, aangezien we altijd gezellig bezig zijn met de honden. Ik heb niet alleen veel over mezelf geleerd bij Gigi maar ook veel over honden. We zien elkaar nu al bijna anderhalf jaar en nog steeds heb ik het heel erg naar mijn zin bij haar en de honden. Het gaat nu een stuk beter met mij en een groot deel daarvan heb ik te danken aan Gigi en haar honden.

  Ik raad het dan ook iedereen aan om een keer een afspraak te maken als je twijfelt of het niet zeker weet. Als je last hebt van depressieve klachten is Gigi echt een aanrader.

 11. Ta en Ka

  Zo fijn dat we Gigi hebben gevonden voor T (12 jaar)! Door haar autisme (Asperger) had T echt moeie met een aantal zaken, zoals de overstap naar het voortgezet onderwijs, zelfstandig deelnemen met de fiets aan het verkeer, omgaan met haar overprikkeling en zelfstandigheid met huiswerk en in het algemeen. Maar ook nog kleine dingen in de sociale vaardigheden (meer zelfvertrouwen daarin).

  T is een enorme hondenliefhebber en dat is samen met Gigi’s expertise natuurlijk een top combi met de honden van Hondgenoot! Door samen te fietsen fietst T inmiddels zelfstandig 30 min heen en ook weer terug naar het voortgezet! De overstap ging idioot soepel! Ook huiswerk en het managen van haar overprikkeling gaat beter (wisselend, wordt ook nog aan gewerkt). Wat me elke keer vooral opvalt is dat T bij Gigi grote springen maakt, en daarbij moe maar tevreden is, alsof ze minder overprikkeld raakt. Echt zo super!!! En op maat ook, echt helemaal top!

 12. Hulsebos

  Dankzij de cursus kunnen we weer overal naar toe met Jaro. Het was een prettige samenwerking, goed opgebouwd en heel mooi om te zien dat Jaro het stiekem zelfs leuk ging vinden met de honden, dat zegt genoeg! Dank dank !!!!

 13. Khabat Aziz

  Hele fijne boek voor kinderen, heel duidelijk tekst en plaatjes. Ik ben er helemaal blij mee. Ik probeerde met een filmpje te laten zien aan mijn kinderen maar na een paar dagen waren ze het vergeten, maar nu met het boek is veel makkelijker. Dankjewel Gigi

 14. Eskea Hoksbergen

  Een aantal maanden geleden zocht ik een sociale activiteit voor mijn zoon van 8, omdat we het idee hadden dat ie wat minder goed in z’n vel zat de laatste tijd. Opgroeien met een grote broer met ASS vraagt vaak van hem een meer dan gemiddelde flexibele houding, in conflicten vaak de verstandigste zijn en minder ruimte nemen dan je verdient…

  Hoe dankbaar ben ik dan ook dat ik op het spoor van Hondgenoot werd gezet. Dit is écht iets voor onze Jens: stapeldol op honden! En wat heeft hij genoten zeg. Elke week weer een feestje om samen met Gigi te ontdekken wat honden je proberen te vertellen, ze te laten puzzelen en heerlijk met ze te knuffelen. Hoe meer honden tijdens een sessie hoe beter. Bruun, Broos en Bella absoluut favoriet! We zagen hem elke week weer een beetje verder zijn oude vertrouwde vrolijke zelf worden, Uit zijn open gesprekken met Gigi kregen we bevestigd dat hij meer dan wij dachten opgewassen is voor zijn belangrijke rol in ons gezin. Prachtig! Zoals Jens het zelf zegt: dit was het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt, zonder dat mijn papa en mama erbij waren 🙂 Thanks Gigi, we zien elkaar vast nog eens!

 15. Dakota Donath

  Het is een hele fijne cursus, het werkt en ik voelde mij erg op mijn gemak. Zo was het makkelijk leren + het zet je aan het denken en dat maakt het bij mij dat ik er heel veel van heb geleerd.

 16. Ingeborg

  Onze dochter van 8 had al vanaf haar peuterleeftijd angst voor alle dieren die in haar buurt kwamen. Lange tijd hebben we hier zelf van alles aan proberen te doen. Haar geruststellen, dieren vermijden maar ook wel eens bewust de toenadering aangaan. Soms leek het beter te gaan maar toch bepaalde het constant de sfeer bij het buiten zijn met haar. De kans dat je een dier tegenkomt is buiten natuurlijk best groot!
  Na overleg met onder andere de gezinscoach kwamen we in contact met Hondgenoot. Wellicht dat het contact met honden haar het inzicht zouden geven dat je eigen gedrag grotendeels bepaald hoe een dier reageert…. Gigi zag best mogelijkheden om samen met ons onze dochter deze ervaringen op te bouwen. De angst kan je niet wegnemen maar je kan wel leren hoe ermee om te gaan.

  Na een intake hebben we een traject gevolgd van 8 trainingen waarbij Quinty bij les 2 al zover was dat ze Billy heel voorzichtig brokjes uit haar hand liet eten! Wat een prestatie! Ook voelde Quinty zich vanaf het begin erg op haar gemak bij Gigi. Daarom werd de wekelijkse wandeling met Billy en later ook Biscuit een activiteit waar ze graag naar toe ging.

  Al met al kan Quinty nu in ieder geval buiten omgaan met het contact en treffen van honden. Wij zijn blij dat we deze trainingen gevolgd hebben. Ook wij als ouders hebben van Gigi geleerd hoe we het humeur van een vreemde hond kunnen herkennen zodat we hierop kunnen inspelen bij de begeleiding van Quinty.

  Gigi, vanaf hier nogmaals onze dank voor je enthousiaste trainingen. Quinty komt graag nog een keertje langs om Billy en Biscuit te begroeten!

 17. Marijke

  Nadat ik meerdere malen was gebeten door een hond die een huis uit stoof waar ik met alle goede bedoelingen aan het collecteren was, zat de angst voor honden er bij mij goed in. Mijn kinderen waren getuige en de hond heeft daarna dreiging met zijn bek vlak voor gezicht van mijn zoontje gestaan: doodeng. Vooral omdat de eigenaresse niks kon doen. Daarbij wonen wij op een plek waar veel honden (tegen de regels in) los lopen. Ik voelde me niet eens meer veilig in mijn eigen tuin en durfde mijn kinderen niet meer buiten te laten spelen.

  Maar gelukkig was daar Gigi! Zij heeft met veel geduld en goede uitleg eerst bij mij de grootste angst weggenomen. Later kwamen mijn kinderen daarbij. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ook vond ik het fantastisch hoe ze met mijn kinderen omging. Daarbij heb ik veel over honden geleerd en over de interactie tussen mens en hond. Heel inspirerend!

 18. Mama

  Fijn om te lezen dat je zoveel kinderen hebt geholpen met je trainingen. Ik ben weer trots op je! Xxx

 19. Wendy de Haardt-Branderhorst

  Voor onze zoon (een fantastische lieve jongen van 9 jaar) met het syndroom van Asperger, waren we op zoek naar een therapie waarbij honden ingezet worden. Dit omdat hij honden erg leuk vindt.

  Via wat rond surfen op het internet kwamen we bij Hondgenoot terecht. En na een intake gesprek was het duidelijk; dit was de plek voor onze zoon. Gigi is een enthousiaste dame met ervaring en kennis van zaken. Maar belangrijker was dat ze vrij snel onze zoon op zijn gemak wist te stellen. Ze weet hem te motiveren en te enthousiasmeren. Na een gesprek met ons als ouders en later met onze zoon.

  Er was een match met 1 van haar honden; Billy. Met deze hond heeft onze zoon steeds de trainingen. Hij is ook erg gesteld op Billy en ze volet hem ook goed aan. Na 4 keer te zijn geweest zagen we al een verandering bij onze zoon. Namelijk zijn zelfvertrouwen begon te groeien. Nu na 9 keer te zijn geweest, merken we dat hij ook steeds beter zijn grenzen aan kan geven. En hij vindt het nog steeds leuk om naar de training toe te gaan. (Iets dat niet vanzelfsprekend is voor onze zoon.)

  Onze ervaring met Hondgenoot is erg goed. En we kunnen het iedereen aanraden!

 20. Melanie

  “Wij willen je bedanken voor de super fijne tijd die onze zoon heeft gehad. Onze zoon, Noud, van 8 ontbrak het aan zelfvertrouwen en had moeite zijn stem te laten horen. Door het trainen met honden heeft hij geleerd zijn stem te gebruiken en meer controle te krijgen over situaties en beslissingen die hij vervolgens moet nemen. Hij neemt nu initiatieven en staat een stuk steviger in zijn schoenen. Daarnaast heeft hij nu een enorme liefde voor honden gekregen.

  Bedankt voor de prettige persoonlijke begeleiding en komen graag nog een keer langs met Noud om zijn “vriendjes” op te zoeken;-)! ”

  Bedankt!

 21. René Veldhoen

  Onze zoon Bart kijkt heel erg goed terug op de training die hij bij Hondgenoot heeft gehad. Bart is geboren met Spina Bifida en heeft daarom wat lichamelijke beperkingen, Dan is het niet altijd makkelijk om je staande te houden in het groepsgebeuren. Dat was voor ons de reden om Bart op te geven. Om wat steviger in het leven te staan. Zowel mijn vrouw als ik zijn geen liefhebbers van praatsessies, maar we vonden het Hondgenoot principe erg aantrekkelijk. Lekker buiten, op speelse wijze bezig zijn, terwijl er wordt gereflecteerd op lichaamshouding, stemgebruik en de transfer naar het dagelijks leven. Bart verheugde zich altijd enorm op de volgende training. Hij had de mazzel dat er gedurende de training ook nog een nestje puppies werd geboren. Bart heeft niet aleen veel over zichzelf, maar ook over het gedrag van honden geleerd. Hij vond het jammer dat de training er iniddels op zit, ook al omdat hij Gigi een erg prettig persoon vindt.

 22. renate

  Mijn zoontje Mart is 8 jaar en heeft een behoorlijke faalangst gekregen mede door het afgelopen schooljaar
  een verkeerde leerkracht en mijn kind was totaal uit balans en ik hoorde van Gigi en hondgenoot en dat sprak mij gelijk aan lekker buiten vooral actief bezig zijn .
  En Mart vond het helemaal geweldig hij is nu weer ontspannen weer zich zelf ik heb mijn kind terug .
  Echt een super ervaring !!

 23. Els Kuijk

  Vanuit Mindfit hebben wij Gigi gevraagd om met Hondgenoot aan te sluiten bij de cursus “Plezier op school”. Dit is een cursus om kinderen die naar de middelbare school gaan en dit spannend vinden wat weerbaarder te maken en wat meer zelfvertrouwen te geven. Wat Gigi met Hondgenoot biedt sluit daar heel mooi op aan.

  Wat ons opviel is dat Gigi heel duidelijk en enthousiast kan vertellen over hoe en waarom een hond op een bepaalde manier reageert en wat je daarin anders kan doen. De kinderen snappen daardoor beter waarom een stevig houding belangrijk is en waarom ze ook duidelijk moeten praten. Ze zien direct hoe de hond daarop reageert en kunnen het daarna nog eens op een andere manier proberen.

  De kinderen waren erg enthousiast over het oefenen met de honden en zelfs de kinderen die het een beetje spannend vonden hebben er ofwel wat van geleerd, ofwel hebben hun angsten overwonnen en met de honden getraind.

  Al met al een echte aanrader!

 24. Anna

  Onze dochter, van toen 9 negen jaar oud, liep in groep 5/6 behoorlijk tegen meidenvenijn op. Onze dochter is rechtvaardig in haar denken en ze snapte maar niet waarom haar vriendinnetjes van school soms zo venijnig deden. Om erger voor haar te voorkomen zijn we terecht gekomen bij Gigi Splinter van Hondgenoot. Met haar hebben we de situatie doorgenomen en gevraagd of zij hier wat mee kon doen. En dat kon ze! In 10 sessies van een uur is Gigi op een prettige, maar gestructureerde wijze met onze dochter aan de slag gegaan.

  Halverwege hadden wij als ouders een follow-up over de stand van zaken. Onze dochter heeft met veel plezier deze sessies met Gigi gedaan en met als volgend resultaat; Zij heeft nu veel meer zelfvertrouwen, is veel beter in staat om afstand te nemen van dit soort meidenvenijn, is beter in staat om grenzen te stellen. Kortom onze dochter voelt zich weer op gemak in de klas en wat een prettige bijkomstigheid is, is dat haar schoolprestaties ook zijn verbeterd!

 25. Laurel

  Als je op zoek bent naar een unieke Weerbaarheidstraining waarbij je professioneel begeleid wordt en waarbij je zeker bent van een goed resultaat, dan mag je deze training niet missen!

  Mijn dochter heeft zo’n tien trainingen gevolgd en keek er iedere week naar uit weer te gaan. De trainster heeft een zeer open, vriendelijke en professionele houding en je merkt meteen dat ze veel ervaring heeft met het werken met kinderen.

  Wat deze training zo uniek maakt, is dat je kind één-op-één aandacht krijgt zodat er gericht gekeken kan worden naar wat de behoefte is, in een geweldige landelijke omgeving. Daarbij worden zelfs honden en paarden ingezet en wordt duidelijk wat het effect mens-dier en dier-mens kan hebben.

  Mijn dochter heeft door deze training geleerd beter voor zichzelf te zorgen, door te zeggen wat ze wil, maar vooral wat ze niet wil. Ze staat steviger in haar schoenen en verlegt nu meer haar grenzen door niet te snel op te geven. Tijdens de training werd haar spelenderwijs, bijvoorbeeld tijdens een wandeling met 1 van de honden in het bos, geleerd hoe leiding te nemen in bepaalde situaties. Wonderbaarlijk hoe dit effect is!

  Het is geweldig te kunnen zeggen: ‘mijn kind is nu een stuk zelfbewuster en gaat met genoeg (zelf-)vertrouwen de toekomst tegemoet’.

 26. Jikke en Juul

  8 weken zijn mijn 2 dochters gecoacht bij Gigi en met succes. Na een 1 op 1 gesprek met Gigi gingen ze trainen met de honden. Na de coachsessies merkte ik dat hun zelfvertrouwen was toegenomen, ze opener werden en dat ze makkelijker in gesprek gingen met een volwassene. Ik zal Gigi zeker aanbevelen bij een ieder die een kind heeft die vastloopt op een bepaald gebied.

 27. Bram

  Bram is een kind die niet van ruzie houdt, hij is daarom ook erg sociaal. Als er iets gebeurde dan gaf hij zichzelf daar vaak de schuld van. Er werd dan ook over hem heen gelopen, Bram vond het moeilijk om voor zichzelf op te komen. In een groep viel hij niet op, deed wat er van hem verwacht werd zonder daar iets van te zeggen.

  In overleg met school hebben wij Bram opgegeven voor weerbaarheidstraining, dit was voor Bram niet voldoende. Gigi (die ook de weerbaarheidstraining gaf) adviseerde ons om Bram naar een sociale vaardigheidstraining te doen, niet in een groep maar individueel.
  Zij vertelde ons over hondgenoot omdat Bram het erg moeilijk vond om dingen te zeggen. Het gedrag van een hond kon dan duidelijkheid geven over wat Bram moeilijk vond en zo kon eraan gewerkt worden.

  Bram heeft het als erg prettig ervaren, in het begin liep de hond over hem heen door tegen hem aan te springen. Na een aantal lessen werd een andere hond ingezet, Bram leerde om zijn lichaam in te zetten en zo zelfverzekerder over te komen. Ook leerde Bram om zijn stem zwaarder te maken om serieus genomen te worden.
  Bram kreeg een band met de hond, was blij haar te zien en kreeg een ontspannen houding wanneer hij de hond aan het trainen was.

  Na 10 lessen zat Bram beter in zijn vel en nu gebruikt Bram de techniek die hij geleerd heeft om ervoor te zorgen dat hij gehoord wordt. Bram durft nu voor zichzelf op te komen. Wij als ouders zien het ook terug bij de voetbal en zijn trainer was het ook opgevallen dat het gedrag van Bram was veranderd. Bram is keeper van het team en werd vaak onder de voet gelopen. Nu durft hij zich nu te laten horen en laat nu zien dat er iemand op goal staat door zich groot te maken.

  Wij kunnen iedereen het aanraden om naar hondgenoot te gaan, vooral als je een kind hebt wat erg verlegen is of het erg moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *