De honden

 

De honden: co-begeleiders met een certificaat

Alle honden die we inzetten als co-trainer zijn gecertificeerd als psychosociaal hulphond. Dit betekent dat ze meer dan gemiddeld gehoorzaam zijn en dat ze geschikt zijn bevonden om mensen te ondersteunen in een begeleidingstraject.

De meeste honden die bij Hondgenoot werken, zijn herplaatsers. Dat betekent dat zij al meerdere baasjes hebben gehad, voordat ze lid zijn geworden van het team.
We zetten de honden maximaal twee keer per week in voor de trainingen. Zo blijft het niet alleen leuk en gezond voor de kinderen en jongeren, maar ook voor de hond. Dat merk je, want het zijn niet alleen toptrainers, maar bovenal super fijne en lieve huishonden.

 

 

Bob

Onze zachte, lieve vriend van ruim een jaar, is de zoon van Billy. Hij lijkt op zijn vader qua karakter; zachtmoedig en heel knuffelig. Ook Bob mag af en toe mee naar het werk. Alleen om te kijken en geknuffeld te worden. Voor het werken met kinderen is hij echt nog te jong. Bob mag nog veel leren en hier zijn we dagelijks mee bezig.

bob

Billy

Billy is een teefje. Ze is 4 jaar. Haar karakter is wat verlegen en bescheiden. Ze werkt heel graag met kinderen, omdat ze die erg leuk vindt. Haar houding is wat afwachtend en ze zal niet snel over grenzen heen gaan. Billy is hier komen wonen toen ze bijna 1 jaar was. Toen was het een angstige hond. Door veel met haar te trainen, is ze helemaal opgebloeid tot wie ze nu is. Billy heeft een nest pups gekregen. Hiervan hebben wij Bob gehouden, die we nu opleiden tot psychosociaal hulphond.

Bumba

Bumba is een teefje. Ze is 4 jaar. Ze is een stabiele en zachtaardige hond die gek is met kinderen. Bumba is goedgekeurd als psychosociaal hulphond, omdat ze heel goed het gedrag van een ander spiegelt en graag met je wil samenwerken. Ze is erg vrolijk, lief en stoer. Bumba heeft een nest pups gekregen. Hiervan zijn er twee honden ook psychosociaal hulphond geworden. Ze zwemt heel graag, ook als het water ijskoud is. Bumba is bij ons komen wonen toen ze twee jaar was.


BUMBA

hond_los04-1

Broos

Broos is een teefje. Ze is 4 en is een onstuimige jonge labrador-golden retriever kruising. Heel lief, maar wel onbenullig. Broos wil graag werken, maar is zo enthousiast, dat zij sommige deelnemers omver wil trekken of tegen ze aan wil springen. Broos is bij ons komen wonen toen ze 1 jaar was. Ze is meer geïnteresseerd in een bal dan in een koekje. En dat is erg bijzonder voor een labrador kruising.

[/six_col]


Brun

 

Kees

Kees

De vreemdste eend in de bijt is Kees, een jonge Labradoodle reu. Het fijnste dat Kees doet, is in de viezigheid rollen, rennen en springen. Ik heb nog nooit zo’n vieze hond gehad. Vandaar zijn bijnaam; Smeerkees. Kees gaat één keer per week mee wandelen met kinderen en verder is hij vooral bezig om een stabiele hulphond te worden.

Boa

Wij zijn al het vierde baasje voor Boa. Door al die wisselingen is ze waarschijnlijk wat onzeker. Knuffelen door vreemden vindt ze niet zo prettig. Wel wil ze graag speuren en hindernisparcourtjes in het bos lopen. Ze heeft de beste neus van alle honden en is erg goed in hondentaal. Naar andere honden is ze heel bescheiden. Boa is een golden retriever teef, gekruist met een Toller retriever of Breton Spaniel. Wat maakt het ook uit; ze is heel erg lief.


Boa

 

Kees

Biscuit

Biscuit heeft haar naam te danken aan haar favoriete snack; een koekje. Ze is 5 jaar en een kruising chi wawa en Shi tsu. Biscuit is klein, waaks en heel fel. Ze is op haar allerbest in de Help een hond! training. Want haar aaien vindt ze minder prettig. Ze is eigenwijs en gaat haar eigen gang. Maar voorop lopen en jou de fijne kneepjes van de hondentaal voordoen, doet ze perfect.